Mine tjenester

En utvikler som skriver – en skribent som utvikler

Jeg leverer moderne nettsider og web-applikasjoner bygget med de nyeste teknologiene. I tillegg kan jeg også levere innholdet du trenger for at nettsidene skal bli lagt merke til og havne høyt oppe i Google-søkeresultatene.

Utvikler som sitter foran en Mac-skjerm med Word og kodeeditor oppe samtidig.

Jeg leverer blant annet:

 • Web-design
 • Nettsider til sameier og borettslag (NaboWeb)
 • Tekst og kommunikasjon
 • Generelle programmeringstjenester (JavaScript, TypeScript, React)

Firmaet drives av undertegnede, Kurt Lekanger, som har mer enn 30 års erfaring som teknologijournalist og redaktør i medier som kode24, Digi, PC World Norge, Dagens Næringsliv, Tek.no og VG. Jeg har også jobbet som senior kommunikasjonsrådgiver og hjulpet store selskaper med innhold og kommunikasjonstjenester.

I tillegg er jeg en fullstackutvikler som har spesialisert seg på å bygge nettsider og webapplikasjoner med moderne teknologi.

Kombinasjonen utvikler og innholdsprodusent gjør at jeg ikke bare kan levere koden, men også det gode innholdet du trenger til nettsidene dine.

Web-utvikling på en bedre måte

Det som skiller oss fra veldig mange andre som bygger nettsider, er at vi ikke bruker såkalte "nettsidebyggere" eller WordPress når vi lager nettsidene.

I stedet programmeres nettsiden fra bunnen av, kodelinje for kodelinje.

Seks trinn i utvikling av nettsider: 1: planlegging og behovsavklaring, 2: design, 3: innholdsproduksjon, 4: koding, utvikling og testing, 5: lansering, 6: vedlikeholde og kontinuerlige forbedringer

Dette er en mer omstendelig og litt dyrere måte å lage nettsider på, men resultatet blir mye bedre ettersom vi har full kontroll over hver minste bit av nettsiden. Og ikke minst får du en langt raskere nettside – noe som er viktig både for en god brukeropplevelse og for å komme høyt opp i Google-søk.

Nettstedene vi leverer blir grundig testet før overlevering, både med tanke på funksjonalitet, søkemotoroptimalisering (SEO), hastighet og sikkerhet.

Den beste publiseringsløsningen

En god nettside er ikke bare pen å se på, den skal også være enkel å oppdatere med nytt innhold uten at du skal behøve å være spesielt teknisk anlagt.

Ettersom nettsidene bygges fra bunnen av, står du fritt til å velge akkurat den publiseringsløsningen du selv ønsker. Vi har erfaring med mange, men for de aller fleste anbefaler vi Sanity Studio.

Sanity Studio har en rekke fordeler:

 • Brukervennlig redigeringsløsning med bildearkiv
 • Versjonskontroll – gå tilbake til tidligere versjoner hvis du angrer på en endring
 • Mulighet for at flere kan samarbeide om innhold

Med visuell redigering ser du umiddelbart hvordan innholdet du endrer eller legger til vil se ut på nettsiden, slik at du kan få det helt perfekt før du trykker Publiser-knappen:

Skjermbilde fra innholdseditoren i Sanity Studio
Sanity Studio er superenkelt: Klikk på det du vil endre på nettsiden, gjør endringer og trykk Publiser når du synes det ser fint ut. Du kan alltid angre og gå tilbake til en tidligere versjon.

Det er ikke uten grunn at Sanity Studio av mange regnes som den beste publiseringsløsningen på markedet, og brukes av stadig flere store, internasjonale selskaper.

Alltid oppdatert

Alle nettsider trenger å vedlikeholdes og oppdateres jevnlig for å sikre at nettsiden fungerer godt hele tiden — ikke bare rett etter at nettsiden er lansert.

 • Regelmessig vedlikehold og oppdateringer av programvare og funksjonalitet er nødvendig for å sikre at det ikke er noen sårbarheter hackere kan utnytte.
 • Utviklingen innenfor webteknologi går svært raskt. Holdes nettsidene oppdatert er du sikker på at nettsidene fungerer optimalt hele tiden.

Det er derfor vi anbefaler Nettside-som-en-tjeneste. Da betaler du en lavere pris for design og utvikling av selve nettsiden, og en fast månedlig pris for at vi skal sørge for drift, vedlikehold og oppdatering av nettsiden.

Hvis du abonnerer på en nettside som en tjeneste, får du også teknisk support inkludert i prisen og vi kan hjelpe deg med for eksempel publisering eller andre ting.

Utvid senere

Nettsidene jeg bygger er modulært oppbygget, som betyr at de enkelt kan utvides med mer funksjonalitet senere.

Kanskje du trenger en nettbutikk? Eller du vil ha et eget, lukket område for innloggede brukere? Et diskusjonsforum?

Mulighetene er nærmest uendelige – og jeg hjelper deg gjerne med å finne ut av hva som vil fungere best for din bedrift og dine behov.

Nysgjerrig?

Nysgjerrig på om vi kan levere det du er på utkikk etter? Ta kontakt – så finner vi ut av det sammen.

Jeg opererer etter "no cure, no pay"-prinsippet. Det betyr at du ikke betaler noe som helst hvis du ikke blir fornøyd. Du får også tre års garanti på nettstedet, som innebærer at jeg fikser eventuelle feil på nettstedet kostnadsfritt i denne perioden.

Har du behov for spesialkompetanse, som grafisk design, foto eller oversettertjenester fra norsk til andre språk, så ordner jeg det også via profesjonelle samarbeidspartnere.

NaboWeb – nettsider for sameier og borettslag

Jeg lager også nettsider for sameier og borettslag. Med løsningen NaboWeb får du en komplett løsning som er enkel å bruke.

Kvinne foran en Macbook med nettside fra NaboWeb på skjermen.
En profesjonell nettside gir fremtidige innflyttere et godt førsteinntrykk av nabolaget og kan bidra til lettere boligsalg.

En god nettside gir et profesjonelt uttrykk utad og styrker fellesskapsfølelsen i nabolaget. Men enda viktigere: Det blir enklere for styret å kommunisere med beboerne, som alltid vet hvor de finner oppdatert informasjon.

Resultatet er færre henvendelser til styret og mer fornøyde beboere.

Dessverre er det mange billige og dårlige nettsideløsninger som tilbys av useriøse aktører. NaboWeb er mer enn en vanlig nettside – det er en løsning bygget fra bunnen av med de mest moderne web-teknologiene, og som skreddersys for hvert enkelt borettslag eller sameie.

NaboWeb inneholder:

 • Skreddersydde nettsider
 • Lukket informasjonsside for beboere
 • Dokumentarkiv for beboere og styre
 • Blogg/artikler
 • Meldingssystem for å varsle beboere om for eksempel dugnader eller innkallinger til årsmøte
Skjermbilder fra NaboWebs administrasjonspanel
Med NaboWeb kan du enkelt administrere hvem som skal ha tilgang til hvilken informasjon.

NaboWeb kan utvides med mer funksjonalitet etter hvert som behovene melder seg.

Du kan lese mer om NaboWeb på denne siden »