Siste blogg­poster

Teflonhjerne er et ganske enkelt spill, men med litt animasjoner, lydeffekter og forskjellig så ble sluttresultatet ganske underholdende.

Teflonhjerne – hvordan lage et "memory game" i Javascript

Etter å ha holdt på med React en stund, var det moro å leke seg litt med vanilla Javascript igjen. Resultatet ble et enkelt huskespill – Teflonhjerne.

Nettsidene har selvfølgelig støtte for "dark mode".

Nye nettsider: Next.js, Sanity og Tailwind CSS – en perfekt kombo?

Det var på tide å pensjonere mine gamle Gatsby-baserte nettsider. Valget falt på Next.js, headless CMS fra Sanity.io og Tailwind CSS. Slik bygde jeg nettsidene.

Epost-ikon på en mobilskjerm.

Lag en serverless webhook som sender epost når nytt innhold er publisert

Med Gatsby Functions er det enkelt å lage en serverless-funksjon som automatisk sender epost til mottakere som ønsker det. Funksjonen kan trigges av for eksempel at nytt innhold publiseres i et CMS.

Laptop med VS Code på skjermen.

Brukeradmin-dashbord med Gatsby Functions: Oppdatere, opprette eller slette brukere

Del 2: Det å bygge brukeradmin-dashbord til sameiets nettsider var mer jobb enn først antatt, men nå er jeg i mål. Slik bygget jeg løsningen med serverless functions og Auth0.

Skjermbilde som viser brukeradmin-dashbord for nettsidene til Boligsameiet Gartnerihagen.

Brukeradmin-panel med Gatsby Functions og Auth0

Del 1: Med innebygget støtte for serverless-funksjoner i Gatsby er det "enkelt" å lage en sikker og brukervennlig løsning for å administrere brukere.

Netlify bygger automagisk nettsiden så snart jeg pusher en ny oppdatering til Github.

Del 4: Slik bygget jeg sameiets nye nettsider. Kontinuerlig utrulling til Netlify

Sameiet har fått nye nettsider laget med Gatsby, men de trenger jo en server å kjøre på også — og en løsning som gjør at de statiske sidene bygges på nytt når du legger inn nytt innhold. Slik satte jeg det opp.

Client-only routes i Gatsby brukes for de delene av nettsiden du ikke vil skal bygges som statiske HTML-sider.

Del 3: Slik bygget jeg sameiets nye nettsider. Autentisering og private ruter i Gatsby

Med Gatsby er det forholdsvis enkelt å bygge en kjapp nettside med statiske HTML-sider som genereres i det du bygger siden. Det fungerer imidlertid dårlig hvis du vil ha innhold som kun skal være tilgjengelig for innloggede brukere. Slik løser du det.