Siste blogg­poster

Skjermbilde fra Commodore 64, med teksten "hei, kode24".

Nå skal jeg jobbe med det som var årsaken til at jeg ble journalist for mer enn 30 år siden

En temmelig stor andel av livet tilbringes på jobb, derfor mener jeg det er viktig å jobbe med det man liker aller best. Nå returnerer jeg til journalistikken etter to og et halvt år i kommunikasjonsbransjen.

Teflonhjerne er et ganske enkelt spill, men med litt animasjoner, lydeffekter og forskjellig så ble sluttresultatet ganske underholdende.

Teflonhjerne – hvordan lage et "memory game" i Javascript

Etter å ha holdt på med React en stund, var det moro å leke seg litt med vanilla Javascript igjen. Resultatet ble et enkelt huskespill – Teflonhjerne.

Nettsidene har selvfølgelig støtte for "dark mode".

Nye nettsider: Next.js, Sanity og Tailwind CSS – en perfekt kombo?

Det var på tide å pensjonere mine gamle Gatsby-baserte nettsider. Valget falt på Next.js, headless CMS fra Sanity.io og Tailwind CSS. Slik bygde jeg nettsidene.

Epost-ikon på en mobilskjerm.

Lag en serverless webhook som sender epost når nytt innhold er publisert

Med Gatsby Functions er det enkelt å lage en serverless-funksjon som automatisk sender epost til mottakere som ønsker det. Funksjonen kan trigges av for eksempel at nytt innhold publiseres i et CMS.

Laptop med VS Code på skjermen.

Brukeradmin-dashbord med Gatsby Functions: Oppdatere, opprette eller slette brukere

Del 2: Det å bygge brukeradmin-dashbord til sameiets nettsider var mer jobb enn først antatt, men nå er jeg i mål. Slik bygget jeg løsningen med serverless functions og Auth0.

Skjermbilde som viser brukeradmin-dashbord for nettsidene til Boligsameiet Gartnerihagen.

Brukeradmin-panel med Gatsby Functions og Auth0

Del 1: Med innebygget støtte for serverless-funksjoner i Gatsby er det "enkelt" å lage en sikker og brukervennlig løsning for å administrere brukere.

Netlify bygger automagisk nettsiden så snart jeg pusher en ny oppdatering til Github.

Del 4: Slik bygget jeg sameiets nye nettsider. Kontinuerlig utrulling til Netlify

Sameiet har fått nye nettsider laget med Gatsby, men de trenger jo en server å kjøre på også — og en løsning som gjør at de statiske sidene bygges på nytt når du legger inn nytt innhold. Slik satte jeg det opp.