Om meg og hva jeg driver med

Macbook med lokket halvveis igjen.

Skribent, nerd og selvlært utvikler. Det oppsummerer meg ganske godt.

Jeg har jobbet i rundt 30 år som teknologijournalist og redaktør i medier som Digi.no, Dagens Næringsliv, Tek.no, VG og PC World Norge. I dag jobber jeg som journalist i Kode24 der jeg får skrive om det jeg liker aller best å holde på med: koding. Jeg har også erfaring som senior kommunikasjonsrådgiver i kommunikasjonsbyrået Iteo der jeg produserte innhold for flere av de største IT-selskapene – som Dell, Atea, Microsoft og Citrix.

I løpet av karrieren har jeg fått solid erfaring med å formidle kompliserte temaer på en lettfattelig måte, og jeg har også hjulpet selskaper med kommunikasjon og med å få best mulig effekt av sine markedsaktiviteter.

På fritiden gjør jeg av og til også enkelte betalte kodejobber – primært webdesign – gjennom mitt enkeltpersonforetak Lekanger tekst og kode.

Det jeg liker aller best:
koding og generell nerding

Jeg har alltid likt å skrive, men om det er én ting jeg liker enda bedre så er det å programmere.

Journalistkarrieren min startet i sin tid med at jeg skrev et kurs i 6510-maskinkodeprogrammering på Commodore 64, og på grunn av det ble ansatt i hjemmedatabladet Norsk Datormagazin.

Norsk Datormagazin
Norsk Datormagazin ble gitt ut i perioden 1988-1989, og ble min introduksjon til teknologijournalistikken.

Senere ballet det på seg, og jeg fikk jobb i PC World Norge der jeg jobbet i 16 år - de siste årene som ansvarlig redaktør for bladene PC World, Nettverk & Kommunikasjon og IT-bransjen. PC World er nå en del av Computerworld. Senere har jeg vært innom medier som DN.no, Tek.no og Digi.no, samt drevet som selvstendig næringsdrivende journalist.

Programmeringsinteressen har vært tilstede hele tiden – og egentlig hadde jeg jo en drøm om å en dag jobbe som utvikler. Men travle dager og personal- og lederansvar gjorde at det dessverre ikke ble tid til å dyrke interessen så mye som jeg ønsket.

I 2018 bestemte jeg meg for å brushe opp programmeringsferdighetene mine, og satte meg som mål at jeg skulle komme opp på et "profesjonelt nivå" og lære meg mest mulig om moderne web-utvikling, med fokus på Javascript, HTML, CSS og moderne rammeverk og biblioteker som React.js med Next.JS og Gatsby. Jeg brukte et par timer hver dag, i tillegg til helger og ferier, til å ta kurs og prøve å lære så mye som mulig. Etter hvert begynte jeg også å fikle med ulike hobbyprosjekter for å praktisere det jeg hadde lært.

Jeg har fokusert mest på React- og React-baserte rammeverk, men har også ganske gode ferdigheter i "vanilla JS".

Frontend er det området jeg kanskje behersker best, men jeg har også ganske god forståelse for backend. I prosjektene mine har jeg også stiftet bekjentskap med headless CMS-løsninger som Sanity.io, Contentful og Headless Wordpress. Jeg har også implementert autentiseringsløsninger som Auth0 og Clerk i forbindelse med ulike web-prosjekter.

Ta gjerne en kikk på bloggen min for å lese om noen av prosjektene.

Her er for øvrig min LinkedIn-profil

Fra hjemmekontoret. Stor, buet Dell-skjerm og et mekanisk Logitech-tastatur.
Det er viktig med en god skjerm og et bra tastatur, enten man skal skrive artikler eller kode. Fra hjemmekontoret.